Parhaat widgetit iOS:lle – Top 3

Mitä eroa on sovelluksella ja widgetillä?

iOS:n ilmoituskeskukseen saatavissa widgeteissä on appseihin nähden 3 merkittävää hyötyä:

  1. Nopeus. Widgetin kanssa ei tarvitse odotella sovelluksen käynnistymistä.
  2. Sovellusta ei tarvitse vaihtaa. Tästä on ehkä suurin hyöty verkkopankkisovellusten kanssa, jotka kirjautuvat ulos pankista kun käytettävää sovellusta vaihtaa tai palaa kotivalikkoon. Widgetillä voi päästä esimerkiksi laskimeen käsiksi ilman uloskirjautumista.
  3. Voi avata lukitulta näytöltä. Tämä sivuaa osittain myös ykköskohtaan. Jos ilmoituskeskus on asetuksista sallittu lukitulle näytölle, niin esimerkiksi aikataulun tarkistaminen kalenterista onnistuu helposti. Ei tarvitse kuin avata ilmoituskeskus ja kalenteri on auki.

Widgettien asentaminen

Ilmoituskeskuksen widgettien muokkaaminen.

Näin pääset muokkaamaan ilmoituskeskuksen widgettejä.

Widgetit asennetaan sovelluksina AppStoresta. Sovelluksen asentamisen jälkeen avataan ilmoituskeskus vetämällä alas näytön yläreunasta. Sitten skrollataan Tänään-välilehden alareunaan ja valitaan ”Muokkaa”. Nyt voit lisätä uusia widgettejä käyttöön, poistaa vanhoja ja vaihtaa widgettien järjestystä ilmoituskeskuksessa. Kun olet saanut ilmoituskeskukseen haluamasi widgetit, paina ”Valmis” oikeasta yläkulmasta.

3 parasta widgettiä

1. Calculator Widget – Laskin

Laskinwidgetti

Laskin on käytännöllinen olla widgettinä.

Laskin widgetti. Aivan ehdoton widgetti, joka pitäisi olla jokaisen iPhonessa/iPadissä. Riittävän monipuolinen moniin päivittäisiin laskintarpeisiin ja nopeasti käytettävissä lukitulta näytöltä tai kesken toisen sovelluksen käytön. Hintaa tällä widgetillä on 0,99 €, mutta laskin haukkuu hintansa hyvinkin äkkiä!

Calculator Widget

Calculator Widget

Widgetti: Calculator Widget for Notification Center tekijänä KendiTech
Hinta: 0,99 €

2. Fantastical – Kalenteri

Fantastical-widgetti

Harvalla kalenteriwidgetillä voi tarkistaa kalenterinsa yhtä helposti kuin Fantasticalilla.

Fantastical-kalenterisovelluksen widgetti. Tällä näkee ilmoituskeskuksessa kalenterin kuukausinäkymän ja valitun päivän 5 ensimmäistä tapahtumaa. Eri päivien tapahtumat saa näkyville klikkaamalla päiviä ja katseltavaa kuukautta voi vaihtaa widgetin yläosan nuolista. Painamalla tapahtumasta valittu tapahtuma aukeaa Fantastical-appissa.

Fantastical on kalenterisovelluksenakin varteenotettava vaihtoehto iCalille, mutta itsellä Fantastical on käytössä yksinomaan parhaan löytämäni kalenteriwidgetin takia.

Fantastical

Fantastical

Widgetti: Fantastical 2 for iPhone – Calendar and Reminders tekijänä Flexibits Inc.
Hinta: 2,99 €

3. Trello – Nopeat muistiinpanot

Trello-widget

Trello-widgetillä muistiinpanoja ja ideoita saa nopeasti talteen, josta ne on helppoa myöhemmin lukea.

Muistiinpanon tekeminen Trello-widgetistä on nopeaa: 1) Valitse mihin tauluun ja mille listalle lisäät muistiinpanon, 2) Kirjoita muistiinpano / lisää kuva 3) Klikkaa ”Add” oikeasta ylänurkasta ja muistiinpano on valmis. Lisäksi widgetistä näkee kolme viimeksi käytettyä taulua, jotka saa suoraan auki Trello-sovellukseen valitsemalla taulun nimen.

Trello on erittäin visuaalinen ja helppokäyttöinen sovellus projektinhallintaan. Käytännössä Trello on kanban-tauluja, joissa on listoja ja listoilla kortteja, jotka voivat sisältää tekstiä, kuvia, liitteitä, tarkastuslistoja ja määräaikoja. Projektinhallinan lisäksi Trello soveltuu erinomaisesti muistiinpanojen tekemiseen, jakamiseen ja järjestelemiseen. Parhaiten Trellosta pääsee jyvälle kokeilemalla Trelloa itse.

Trello

Trello

Widgetti: Trello – Organize Anything tekijänä Fog Creek Software
Hinta: Ilmainen
(Vaatii rekisteröitymisen Trello-palveluun)

Muita widgettejä

Nykyään monella sovelluksella on myös widget lisättäväksi ilmoituskeskukseen. Toisisssa widgeteissä saa vain avattua sovelluksen, vähän kuten Trellossa, ja toisissa widgetissäkin on enemmän toiminallisuutta, kuten esimerkiksi Fantasticalissa. Muokkaamalla ilmoituskeskustasi näet onko suosikkisovelluksellasi olemassa widget. Kaikkien sovellustesi widgetit näkyvät ilmoituskeskusta muokatessa.

Kerro oma widget-vinkkisi muille

Jos tiedät hyviä tai jopa näitä parempia widgettejä, niin kommentoi alle, Puhelimellisen Facebook-sivulle tai twiittaa widgettivinkkisi merkitsemällä @Puhelimellinen twiittiin.

Jätä kommentti